Romige Sint Jakobsschelpen

    Romige Sint Jakobsschelpen

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk romig gerecht van coquilles met een romige, maar toch ook frisse saus met lente-ui en sinaasappel.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 30 ml olijfolie
    • 1 kg Sint Jakobsschelpen
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1 theelepel knoflookpoeder
    • 50 gr boter
    • 3 lente-uitjes, fijngesneden
    • 2 eetlepels sinaasappelschil, geraspt
    • 125 ml droge witte wijn
    • 225 ml extra dikke room (50% vetgehalte)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. In een grote koekenpan om een matig hoog vuur de olijfolie erg heet laten worden. De schelpen op smaak brengen met zout, peper en knoflookpoeder en in de hete olie in ongeveer 2 minuten per kant egaal bruin bakken. Uit de pan verwijderen en apart zetten.
    2. In een schone koekenpan op een middelhoog vuur de boter smelten en daarin gedurende 1 minuut lente-ui en sinaasappelsrasp bakken. Wijn en vervolgens de room erdoor roeren, al roerend aan de kook brengen en in ong. 4-5 minuten laten indikken. De Sint Jakobsschelpen aan de saus toevoegen, het vuur matig laag zetten en in ong. 5 minuten de schelpen warm laten worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren