Aziatisch geïnspireerde paksoi

    Aziatisch geïnspireerde paksoi

    3keer bewaard
    30min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Ik weet niet wat het is met deze combinatie van smaken, maar ik zou dit elke dag wel kunnen eten! In m'n eentje eet ik dit meestal met wat witte rijst als een hoofdgerecht, maar als ik het moet delen maak ik er geroosterde kip bij of iets van varkensvlees.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel sesamzaad
    • 1 theelepel sesamolie
    • 900 gram gewassen en gesneden paksoi
    • 60 ml water
    • 1 theelepel gehakte knoflook, of naar smaak
    • 1 eetlepel sojasaus
    • 2 theelepels rijstazijn (wijnazijn)
    • 1 theelepel sake
    • snufje witte suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de sesamzaadjes in een grote koekenpan op matig vuur, bak en roer voortdurend tot de zaden goudbruin zijn en continu een soort krakend geluid maken, 1 tot 2 minuten. Doe de zaadjes meteen in een kom om te voorkomen dat ze verder bakken, zet apart.
    2. Doe de sesamolie in de hete pan, en verwarm tot het net begint te roken (dit gebeurt vrij snel). Doe de paksoi in de hete olie, en giet het water erbij. Roer de paksoi voorzichtig met een spatel tot het geslonken is, ongeveer 2 minuten. Voeg de knoflook, sojasaus, rijstazijn, sake en suiker toe.
    3. Breng het mengsel aan de kook, roer tot de suiker is opgelost, en doe een deksel op de pan. Zet het vuur lager en laat sudderen tot de paksoi zacht is, 10 tot 15 minuten. Als een dikkere saus gewenst is, verwijder dan de paksoi met een schuimspaan uit de pan en kook de vloeistof tot de gewenste dikte; doe de paksoi terug in de pan, voeg het sap toe en bestrooi met geroosterde sesamzaadjes.

    Van de kok

    In plaats van rijstazijn kun je ook een andere milde azijn gebruiken. Sake is rijstwijn, je zou dit kunnen vervangen door sherry of witte wijn. Eventueel kun je nog gemberpoeder en/of pepervlokken toevoegen samen met de knoflook.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren