Gemarineerde Aziatische karbonade

    Gemarineerde Aziatische karbonade

    4keer bewaard
    25min


    60 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een van mijn favoriete marinades om te gebruiken voor gegrilde karbonades. Ik gebruik meestal ingrediënten uit de losse pols, de afmetingen zijn dus schattingen. De geroosterde rode chilipasta kan worden gevonden in de Aziatische afdeling van de supermarkt of bij de toko.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 240 ml sojasaus
    • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 1 eetlepel gemberpoeder
    • 1 eetlepel komijnpoeder
    • 1 eetlepel geroosterde rode chilipasta
    • 6 (2.5 cm dikke) karbonades

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Doe de sojasaus, basterdsuiker, knoflook, gember, komijn en chilipasta in een grote, stevige, afsluitbare plastic zak. Kneed de zak een paar keer met je vingers om alle ingrediënten goed te laten mengen en de suiker te laten oplossen, doe de karbonades vervolgens in de marinade, en sluit de zak. Laat gedurende 30 tot 45 minuten marineren .
    2. Verwarm de barbecue of buitengrill tot matig vuur, vet het rooster licht in met wat olie.
    3. Haal de karbonades uit de marinade, schud de overtollige marinade van het vlees en rooster de karbonades bruin, tot het vlees niet meer roze is van binnen, en de karbonades mooie bruine grilstreepjes hebben, 5 tot 7 minuten per kant. Een vleesthermometer ingestoken in het dikste gedeelte van het vlees moet op zijn minst 70 graden C aangeven.

    Van de kok

    In plaats van de chilipasta kun je ook cayennepeper gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren