Aardappelkoeken met kaas en spek

    Aardappelkoeken met kaas en spek

    8keer bewaard
    30min


    46 personen hebben dit gemaakt

    Het lijkt alsof ik altijd een restje aardappelpuree in de koelkast heb staan. Dit is een goed recept om het op te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 plakjes spek
    • 840 gram koud restje aardappelpuree
    • 2 eieren
    • snufje uienpoeder
    • snufje zout
    • snufje gemalen zwarte peper
    • 120 gram geraspte Cheddar (of belegen kaas)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe het spek in een grote, diepe koekenpan en bak op middelhoog vuur, draai af en toe om, totdat het spek gelijkmatig bruin en knapperig is, ongeveer 10 minuten. Verwijder de spekplakjes, verkruimel ze en zet apart. Laat het bakvet in de pan zitten.
    2. Meng de aardappelpuree, eieren, uienpoeder, zout en zwarte peper in een kom, roer er de verkruimelde bacon en kaas doorheen.
    3. Vorm het mengsel tot 8 koeken. Verwarm het bakvet op matig vuur, en bak de aardappelkoeken in het bakvet tot ze krokant zijn aan beide kanten, ongeveer 4 minuten per kant.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren