Spruitjes met spek en gorgonzola

    Spruitjes met spek en gorgonzola

    11keer bewaard
    30min


    66 personen hebben dit gemaakt

    Een vriendin van me weet dat ik niet zo dol ben op spruitjes, ze gaf me dit recept en ze waren fantastisch!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 plakjes spek
    • 1 kleine rode ui, in dunne plakjes gesneden
    • snufje zout
    • 180 ml water
    • 1 theelepel Dijonmosterd
    • 350 gram spruitjes, buitenste blaadjes verwijders, in de lengte gehalveerd, en in dunne plakjes gesneden
    • 1 eetlepel appel(cider)azijn
    • 120 gram verkruimelde gorgonzola, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe het spek in een grote, diepe koekenpan en bak op middelhoog vuur, draai af en toe, totdat het spek gelijkmatig bruin is, ongeveer 10 minuten. Verwijder het spek, maar laat bakvet in de pan zitten, leg de spekplakjes op een met keukenpapier beklede plaat. Verkruimel het spek als het afgekoeld is.
    2. Bak de ui en het zout in het hete bakvet op middelhoog vuur tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg het water en de mosterd toe. Kook op middelhoog vuur, blijf roeren tot het water kookt. Schraap door de pan zodat de bruine stukjes oplossen in het water. Voeg de spruitjes en azijn toe. Kook onder voortdurend roeren, totdat de spruitjes gaar zijn, 4 tot 6 minuten. Hussel de verkruimelde gorgonzola en spek erdoor voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren