Ravioli gevuld met spek

Heerlijke ravioli gevuld met een mengsel van spek en ricotta, lekker met een snelle en eenvoudige alfredosaus. Het spek geeft de ravioli een rokerige, hartige smaak waarvan iedereen vast en zeker zal genieten.

silent_j

Ingrediënten

Porties: 10 

  • 8 plakjes spek
  • 425 gram ricotta
  • 90 gram geraspte mozzarella
  • 170 gram geraspte parmezaanse kaas, apart te verwerken
  • 1 pak (450 gram) wonton deegvellen (verkrijgbaar bij de toko)
  • 60 gram boter
  • 60 ml bakvet van het spek (bewaar tijdens het bakken van het spek)
  • 160 gram zachte roomkaas
  • 315 ml melk
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • snufje gemalen zwarte peper naar smaak
  • 80 ml heet water waar de pasta in gekookt is

Bereidingswijze

Voorbereiding: 1uur30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:1uur40min 

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet opzij.
  2. Plaats een rooster in een ovenschaal, en verdeel de plakjes spek over het rek. Bedek het spek met een andere platte ovenschaal of iets anders dat plat, zwaar en hittebestendig is, zoals een bakplaat.
  3. Bak het spek in de voorverwarmde oven tot het goudbruin is, 25 tot 30 minuten; bewaar 60 ml van het bakvet. Laat het spek afkoelen en hak het fijn.
  4. Meng in een kom het fijngesneden spek met ricotta, mozzarella, en 1/3 van de parmezaanse kaas. Leg de wontonvellen op een werkvlak, doe een theelepel van de vulling in het midden van een vel, dip je vinger in een beetje water, en bevochtig de rand van het vel. Vouw het deegvel over de vulling, breng de hoeken naar elkaar zodat je een driehoekige ravioli maakt, en knijp zachtjes de lucht uit het kleine pakketje. Kneed de randjes aan elkaar vast zodat ze sluiten, en leg de ravioli die klaar is op een bakplaat. Om te voorkomen dat de ravioli te nat wordt moet je degene die al klaar zijn in de vriezer bewaren.
  5. Breng een grote pan water met wat zout aan de kook, en voeg de ravioli toe, een paar per keer, roer om plakken te voorkomen. Kook de ravioli tot ze naar boven drijven en gaar zijn, 3 tot 5 minuten, verwijder met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm in een schaal.
  6. Terwijl de ravioli kookt laat je de boter en het bakvet van het spek smelten in een steelpan op matig vuur, voeg de roomkaas toe en klop tot een glad geheel. Voeg de melk toe, beetje bij beetje, de resterende 2/3 van de geraspte parmezaanse kaas, knoflookpoeder en zwarte peper. Breng het mengsel aan de kook en laat sudderen tot de kaas gesmolten is en de saus glad is, blijf roeren. Voeg ongeveer 80 ml van het kookwater van de pasta toe, of tot de gewenste dikte. Giet om op te dienen de saus over de ravioli.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Ravioli
Ravioli (21)
Ricotta
Ricotta (61)
Spek
Spek (308)