Kip met balsamico, peren en asperges

    Kip met balsamico, peren en asperges

    17keer bewaard
    4uur20min


    70 personen hebben dit gemaakt

    Een ongewone mix van kruiden geven smaak aan dit gerecht uit de slowcooker, en maakt gebruik van de overvloed aan asperges tijdens het voorjaar. Tijdens de andere seizoenen zou je verse sperziebonen kunnen gebruiken in plaats van groene asperges.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 4 kipfilets, in reepjes gesneden
    • 1 ui, dun gesneden
    • snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 2 rijpe peren, zonder klokhuis en in schijfjes
    • 350 gram verse asperges, schoongemaakt
    • 4 tenen knoflook, fijngehakt
    • 2 eetlepels balsamico
    • 3 eetlepels appelsap
    • snufje gedroogde rozemarijn
    • 1 eetlepel geraspte verse gember
    • 25 gram bruine basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur20min 

    1. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip in de hete olie tot deze volledig bruin is, 3 tot 5 minuten, verplaats vervolgens naar een slowcooker. Voeg de ui toe aan de kip, breng op smaak met zout en peper. Leg de peren en asperges bovenop het kipmengsel.
    2. Meng de knoflook, balsamico, appelsap, rozemarijn, gember en suiker in een kom en giet over de asperges. Breng nogmaals op smaak met zout en peper.
    3. Kook gedurende 4 tot 6 uur op de laagste stand.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren