Bamieh (lamsstoofpot met okra uit het Midden-Oosten)

    Bamieh (lamsstoofpot met okra uit het Midden-Oosten)

    1keer bewaard
    2uur20min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Een prachtig en smaakvol recept dat ook erg lekker is als restje. Ieder land in het Midden-Oosten geeft zijn eigen draai aan dit gerecht, maar dit lijkt het meest op de Jemenitische versie. Serveer met basmatirijst.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 2 grote uien, gesnipperd
    • snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 750 gram lamsstoofvlees, in blokjes
    • 3 eetlepels kaneelpoeder
    • snufje komijnpoeder
    • snufje korianderpoeder
    • 1 1/2 eetlepels knoflookpasta
    • 5 blikken (van 410 gram) tomatenblokjes, uitgelekt
    • 1 1/2 eetlepels tomatenpuree
    • 2 rundvlees bouillonblokjes
    • 480 ml kokend water
    • 750 gram bevroren gesneden okra (verkrijgbaar bij de toko)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Verhit de olie in een grote pan op matig vuur. Voeg de ui, zout en peper toe, bak en roer tot de ui zacht en lichtbruin gekleurd is, ongeveer 10 minuten.
    2. Voeg het lamsvlees, kaneel, komijn, koriander en knoflook toe. Kook op middelhoog vuur tot het vlees bruin begint te worden, 10 tot 15 minuten, roer af en toe. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe, kook en roer nog eens 5 minuten.
    3. Los de bouillonblokjes op in 480 ml kokend water. Giet de bouillon in de pan met het lamsvlees en voeg de okra toe. Indien nodig, voeg water toe tot de okra helemaal bedekt is. Doe een deksel op de pan en laat 30 minuten sudderen, roer af en toe. Verwijder het deksel en laat nog eens 45 minuten tot 1 uur sudderen, tot het vlees zeer mals is en de stoofpot de gewenste dikte heeft.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren