Banaan-appelcake

    Banaan-appelcake

    10keer bewaard
    1uur5min


    45 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke cake met banaan, appel en walnoten. Een lekkere najaarsvariant op de originele bananencake!

    Ingrediënten
    Porties: 30 

    • 275 gram bloem
    • 2 theelepels kaneelpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • snufje zout
    • 230 gram boter, gesmolten
    • 400 gram witte suiker
    • 4 eieren
    • 240 ml Griekse yoghurt (naturel)
    • 1 1/2 theelepels vanille-extract
    • 3 grote zeer rijpe bananen, gepureerd
    • 2 appels, in blokjes
    • 85 gram gehakte walnoten
    • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 100 gram witte suiker
    • 1 eetlepel kaneelpoeder
    • 50 gram bloem
    • 3 eetlepels zachte boter
    • 6 plakjes banaan, voor de garnering
    • 6 dunne plakjes appel, voor de garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet twee cakevormen (18x7 cm) in.
    2. Meng in een kom 275 gram bloem, 2 theelepels kaneel, de baksoda en zout tot alles goed gemengd is. Klop in een grote kom de gesmolten boter met 400 gram suiker tot een gladde massa, en voeg de eieren een voor een toe, gevolgd door de Griekse yoghurt en vanille-extract. Voeg de bananen, appels en walnoten toe en roer tot alles goed gemengd is, meng niet te lang. Er moeten kleine stukjes banaan zichtbaar zijn in het beslag. Giet de helft van het beslag in elke ingevette cakevorm.
    3. Meng de basterdsuiker, 100 gram witte suiker, 1 eetlepel kaneel, 50 gram bloem en 3 eetlepels zachte boter in een kom tot het mengsel kruimelig is. Strooi de helft van het kruimelmengsel over elke cake. Garneer iedere cake met plakjes banaan en appel.
    4. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 30 tot 50 minuten, haal vervolgens uit de oven en bedek beide vormen met aluminiumfolie. Zet terug in de oven, en bak nog een extra 10 tot 20 minuten, of totdat een tandenstoker die je in het midden van de cake prikt er schoon uitkomt. Laat afkoelen alvorens te serveren.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren