Mexicaanse ' barbacoa'

    Mexicaanse ' barbacoa'

    4keer bewaard
    6uur40min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige barbacoa (Mexicaanse stoofpot uit de oven), langzaam gekookt en op smaak gebracht met pepers en kruiden. Serveer op tortilla's met salsa, rijst, bonen of andere ingrediënten.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 4 gedroogde (guajillo) pepers
    • 2 theelepels komijnzaad
    • 1/8 theelepel hele kruidnagels
    • 240 ml kokend water
    • snufje gemalen (ancho) chilipoeder
    • 1 grote ui, in vieren
    • 6 tenen knoflook
    • 2 theelepels gedroogde oregano
    • snufje gemalen tijm
    • 80 ml appelazijn
    • 2 theelepels limoensap
    • een groot stuk (2.7 kg) runderbraadstuk (of rollade/rosbief)
    • 2 laurierbladeren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 6uur10min  ›  Klaar in:6uur40min 

    1. Verhit een zware koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gedroogde chilipepers in de pan, draai af en toe totdat de kleur verandert en de chilipepers opgeblazen zijn, ongeveer 5 minuten. Zet de pepers even apart om af te koelen. Rooster ondertussen de komijn en kruidnagel in de hete koekenpan tot het komijnzaad begint te poffen, verwijder uit de pan en zet apart. Verwijder de stengels, zaden en aderen van de chilipepers en doe in een kleine kom. Giet het kokende water erover en dek af. Laat de pepers gedurende 1 uur weken.
    2. Maal de geroosterde komijn en kruidnagels tot een poeder en doe deze in een blender. Voeg de chilipoeder, ui, knoflook, oregano, tijm, azijn en limoensap toe. Haal de chilipepers uit het water en voeg toe aan de blender, samen met 80 ml van het weekvocht. Doe het deksel op de blender en pureer tot een gladde pasta.
    3. Leg het vlees in een mengkom en giet de chilipasta er overheen. Bedek al het vlees met de pasta en dek de kom af met plastic folie. Laat een nacht marineren in de koelkast.
    4. Verwarm een ​​oven voor op 165 graden C.
    5. Leg het vlees met de marinade in een braadslee en leg de laurierblaadjes er bovenop. Dek goed af met aluminiumfolie. Bak in de voorverwarmde oven tot het vlees zeer mals is en gemakkelijk uit elkaar getrokken kan worden met een vork, ongeveer 6 uur. Laat afgedekt staan, bij kamertemperatuur gedurende 1 uur, gooi vervolgens de laurierblaadjes weg en trek het vlees los met twee vorken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren