Groene tomaten met een pittige saus

    (7)

    Een geweldig recept voor gebakken tomaten uit het zuiden van de Verenigde Staten.


    6 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 100 gram aardappelvlokken (voor puree)
    • 36 dunne tarwecrackers
    • 25 gram bloem
    • 60 gram boter, in stukjes
    • snufje zout
    • snufje gemalen zwarte peper
    • 110 gram bakboter
    • 5 stevige groene tomaten, snijd ze in dikke plakken van 1 cm
    • 3 eieren, losgeklopt
    • 60 ml ranchdressing (of yoghurtdressing)
    • 60 ml zure room
    • 2 eetlepels hete pepersaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Doe de aardappelvlokken, tarwecrackers, bloem, boter, zout en peper in een keukenmachine. Meng totdat de crackers goed vermalen zijn, doe vervolgens het mengsel in een kom.
    2. Laat de margarine smelten in een koekenpan op middelhoog vuur. Dompel de plakjes tomaat een voor een in de eieren en vervolgens in het crackermengsel. Bak de tomaten in het bakvet goudbruin aan beide kanten, 7 tot 10 minuten.
    3. Meng de dressing, zure room en hete pepersaus in een kom. Serveer de gebakken tomaten overgoten met de saus.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (7)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties