Baron's cobbler met bramen

    Baron's cobbler met bramen

    7keer bewaard
    1uur10min


    85 personen hebben dit gemaakt

    Een makkelijke cobbler met bramen. Bij mijn schoonvader in de tuin groeien bramen, en hij heeft er altijd heel veel. De recepten die ik tot nu toe heb gebruikt waren niet echt geweldig, dus heb ik zelf dit recept bedacht. Volgens mijn verloofde is dit het beste dat ze ooit heeft geproefd. Serveer warm met wat slagroom.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 100 gram witte suiker
    • 2 eetlepels maïzena
    • 900 gram verse bramen
    • 60 gram gesmolten boter
    • 250 gram bloem
    • 300 gram witte suiker
    • 12 gram baksoda
    • snufje zout
    • 480 ml melk
    • 1 eetlepel vanille-extract
    • 60 gram gesmolten boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 175 graden C. Vet een ovenschaal van ongeveer 22x33 cm in. Meng 100 gram suiker met de maïzena in een kommetje, zet apart.
    2. Doe de bramen in een mengkom en besprenkel met 60 gram gesmolten boter. Bestrooi met het maïzenamengsel, en meng zodat alle bramen bedekt worden. Doe de bramen in de ingevette ovenschaal. Roer in een aparte kom de bloem, 300 gram suiker, baksoda en zout tot alles goed gemengd is. Voeg de melk, vanille-extract en 60 gram gesmolten boter toe en roer tot alles goed gemengd is, maar nog steeds een beetje klonterig. Giet het beslag over de bramen.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot de bramen zacht zijn en de korst goudbruin is, 55 minuten tot een uur.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren