Karnemelk-maïsbrood

    Karnemelk-maïsbrood

    16keer bewaard
    35min


    60 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een klassiek recept uit het zuiden van de Verenigde Staten. Net zoals 'grandma' het maakt.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 200 gram maïsmeel
    • 360 ml karnemelk
    • 60 ml plantaardige olie
    • 1 ei
    • 30 gram boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Meng maïsmeel, karnemelk, plantaardige olie en het ei in een kom tot een beslag.
    2. Laat de boter smelten in een gietijzeren koekenpan op matig vuur en beweeg de gesmolten boter over de bodem en de zijkanten van de pan. Laat de boter verwarmen tot het een licht geroosterde geur afgeeft, giet het beslag in de hete koekenpan.
    3. Plaats de pan in de voorverwarmde oven en bak tot de cake goudbruin is, 25 tot 30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren