Gegrilde karbonade met basilicum en knoflook

    Gegrilde karbonade met basilicum en knoflook

    1keer bewaard
    30min


    112 personen hebben dit gemaakt

    Ik was steeds maar weer dezelfde karbonades beu, en besloot om iets nieuws te proberen... WOW! Deze karbonades zijn fantastisch! Ze zijn heerlijk voor tijdens een etentje met vrienden of familie. De verse basilicum en geraspte knoflook geven een frisse smaak! Iedereen zal ze lekker vinden!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 karbonades
    • 1 limoen, geperst
    • 4 tenen knoflook, fijngehakt
    • 6 gram gehakte verse basilicum
    • snufje zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng de karbonades met het limoensap in een kom tot al het vlees bedekt is. Voeg knoflook en basilicum toe en meng alles doorelkaar. Breng de karbonades op smaak met zout en peper. Marineer gedurende 30 minuten.
    2. Verwarm een barbecue of buitengrill tot middelhoge temperatuur en vet het rooster in met een beetje olie.
    3. Bak de karbonades op de voorverwarmde barbecue tot het vlees niet meer roze is van binnen, 5 tot 10 minuten per kant. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het vlees moet 70 graden C aangeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren