Ruby's bananencake

    Ruby's bananencake

    23keer bewaard
    1uur


    24 personen hebben dit gemaakt

    Zodra deze bananencake afgekoeld is zal 'ie verdwenen zijn, wees dus bereid om twee keer zoveel te maken. Dit is veruit de beste bananencake die ik ooit heb gehad. De bananencake is nog lekkerder als de bananen erg rijp zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 115 gram zachte boter
    • 2 eieren
    • 5 zeer rijpe bananen, gepureerd
    • 2 theelepels citroensap
    • 120 ml melk
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 250 gram bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • snufje zout
    • snufje kaneelpoeder
    • 100 gram witte suiker
    • 35 gram bloem
    • 60 gram ongezouten boter, in blokjes
    • snufje kaneelpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet een grote cakevorm in.
    2. Meng in een grote kom de basterdsuiker en 115 gram zachte boter tot een glad en romig geheel, voeg vervolgens de eieren toe. Meng in een kom de geprakte bananen met het citroensap en voeg toe aan het boter-suikermengsel. Klop de melk en vanille-extract tot een glad mengsel.
    3. Meng in een kom 250 gram bloem, baksoda, zout en een snufje kaneel. Meng het bloemmengsel met het banaanmengsel in 2 of 3 stappen, roer goed na elke toevoeging. Doe het beslag in de ingevette cakevorm.
    4. Meng de witte suiker, 35 gram kopje bloem, 60 gram ongezouten boter en de kaneel met een vork tot het mengsel kruimelig is. Verdeel het kruimelige mengsel over de cake.
    5. Bak in de voorverwarmde oven tot de cake lichtbruin is en een tandenstoker die je in het midden van de cake prikt er schoon uit komt, 45 minuten tot 1 uur.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Dorien65
    van
    4

    Deze is erg lekker, verfijnd haast. - 04 feb 2014

    van
    1

    Normaal gesproken zijn wij thuis niet zo dol op bananensmaak, maar dit is echt een geweldige cake, vooral door de kruimeltoplaag. - 24 aug 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren