Bietensoep met laurier
1 / 1 Foto van:  roadmama
Blader

Bietensoep met laurier

Dit is een heerlijk gevulde, smaakvolle, vegetarische soep! De zoete en kruidige smaak zijn een goede aanvulling op de bieten. Lekker als maaltijd of als voorgerecht.

roadmama

Ingrediënten

Porties: 8 

  • 4 grote rode bieten, schoongemaakt
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 2 eetlepels gesneden prei
  • 4 tenen knoflook, gesneden
  • 960 ml groentebouillon
  • 5 laurierblaadjes, doormidden gebroken
  • snufje kaneelpoeder
  • snufje zout, of naar smaak
  • snufje gemalen zwarte peper
  • snufje gedroogde oregano
  • snufje gedroogde basilicum
  • snufje komijnpoeder
  • snufje dragonpoeder

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur25min  ›  Klaar in:1uur45min 

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden C. Wikkel de bietjes in folie.
  2. Bak de bieten in de oven tot ze gaar zijn, ongeveer 1 uur, laat afkoelen en schil de bieten. Snijd ze in hapklare stukken.
  3. Verhit de olijfolie in een soeppan op matig vuur en bak de rode ui, prei en knoflook tot de ui doorzichtig is, ongeveer 5 minuten. Voeg de groentebouillon toe en vervolgens de bieten, laurier, kaneel, zout, peper, oregano, basilicum, komijn en dragon. Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager en laat sudderen tot de smaken van de laurierblaadjes en specerijen goed gemengd zijn, 20 tot 25 minuten. Verwijder de laurierblaadjes.
  4. Schep ongeveer 1/4 van de bieten in een blender en voeg soepvloeistof toe tot de blender ongeveer 1/4 gevuld is. Houd het deksel van de blender vast met een gevouwen theedoek, en begin voorzichtig te mixen, met behulp van een paar snelle bewegingen om de bieten en de bouillon in beweging te brengen voor je verder gaat met pureren. Pureer de bieten tot ze glad zijn, en giet terug bij de soep.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties