Gehaktbrood met havermout

    Gehaktbrood met havermout

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur20min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Geef nieuw leven aan een oud recept met deze zoete en pittige variant op een Amerikaanse klassieker.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 900 gram rundergehakt
    • 340 gram worstjes (bijvoorbeeld saucijsjes, zonder het velletje)
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 wortelen, gesneden
    • 30 gram droge mix voor uiensoep
    • 25 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 3 eieren
    • 360 ml barbecuesaus
    • 100 gram havermout, of meer indien gewenst
    • 6 plakjes spek, apart te verwerken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 graden C.
    2. Meng het gehakt, het worstvlees, ui, wortelen, mix voor uiensoep, basterdsuiker, eieren en barbecuesaus in een grote kom tot alles goed gemengd is. Roer er genoeg havermout door zodat het mengsel bij elkaar wordt gehouden - gebruik maximaal 200 gram havermout. Verdeel het in tweeën, en doe het mengels in twee cakevormen van ongeveer 22x13 cm. Leg 3 repen spek in de lengte op elk brood.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot het gehakt niet meer roze is van binnen, ongeveer 1 uur.

    Van de kok

    Als de spekplajes klaar zijn haal ik ze soms van het brood en eet ik het samen met een bijgerecht zoals sperziebonen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren