Beef chimichangas (burrito's met gehakt)

    Beef chimichangas (burrito's met gehakt)

    17keer bewaard
    40min


    125 personen hebben dit gemaakt

    Mijn gezin vraagt ​de hele tijd om dit gerecht. Het is makkelijk te maken voor als mijn man of ik tot laat moeten werken. Bedek met geraspte kaas, sla, tomaat, salsa en zure room.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 450 gram gehakt
    • 1 kleine ui, gesnipperd
    • 1 teen knoflook, fijngehakt
    • snufje tacokruiden, of meer naar smaak
    • snufje gedroogde oregano
    • 60 ml zure room
    • 100 gram gehakte groene pepers
    • 2 eetlepels witte gedistilleerde azijn
    • 120 gram geraspte jong belegen kaas (of cheddar)
    • 60 gram margarine
    • 6 (18 cm) maïstortilla's

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 230 graden C.
    2. Bak het gehakt, ui, knoflook, tacokruiden en oregano in een koekenpan op middelhoog vuur, tot het gehakt rul is, ongeveer 8 minuten. Giet het overtollige vet af. Roer de zure room, pepers en de azijn erdoor tot alles goed gemengd is. Haal van het vuur en meng de geraspte kaas erdoor.
    3. Laat de margarine in een kleine koekenpan smelten op laag vuur. Wanneer de boter gesmolten dip je elke tortilla in de margarine gedurende ongeveer 30 seconden, of tot ze zacht zijn. Leg de zachter tortilla op een bakplaat en vul met ongeveer 1/6 van het vleesmengsel. Vouw de linker- en rechterzijde van de tortilla over de vulling, vervolgens de boven- en onderkant, waardoor je een envelop maakt die de vulling volledig bedekt. Draai de tortilla met de naad naar beneden op de bakplaat. Herhaal dit met de rest van de tortilla's en vulling.
    4. Bak in de voorverwarmde oven totdat de tortilla krokant is, ongeveer 15 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren