Beef kushiyaki (Japanse rundvleesspiesjes)

    Beef kushiyaki (Japanse rundvleesspiesjes)

    7keer bewaard
    25min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een favoriet rundvleesgerecht uit Japan.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 40 ml mirin (Japanse zoete wijn)
    • 1 teen knoflook, fijngehakt
    • 80 ml sojasaus
    • 1/8 theelepel ve-tsin (zoals Aji-No-Moto, verkrijgbaar bij de toko)
    • 65 gram witte suiker
    • 450 gram entrecote, in flinterdunne plakjes
    • 3 lente-uien, in plakjes van 5 cm gesneden
    • 16 bamboespiesjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Meng in een kom de mirin, knoflook, sojasaus, ve-tsin en suiker en roer tot de suiker is oplost. Doe het vlees en de lente-uien in de marinade, roer en bedek alles met de marinade, en laat 30 minuten staan. Week de bamboespiesjes in water.
    2. Verwarm de gril van de oven en plaats een ovenrek ongeveer 15 m onder de warmtebron.
    3. Rol een stukje gesneden rundvlees rond een stukje lente-ui, en spies de rol met twee bamboestokjes, ongeveer 1 cm van elkaar. Herhaal dit nog twee keer, doe in totaal drie rundvleesrollen op de twee stokjes. Herhaal met de rest van het vlees, lente-ui en spiesen tot al het vlees is opgerold. Leg de spiesjes op een grilpan. Gooi de gebruikte marinade weg.
    4. Bak in de oven tot ze bruin zijn aan beide kanten, ongeveer 3 tot 3 1/2 minuut per kant.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren