Romige tomaten-basilicum soep

    Romige tomaten-basilicum soep

    44keer bewaard
    55min


    26 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke tomaten-basilicumsoep is eenvoudig te bereiden. Lekker als snelle lunch met een broodje of kaastosti.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 50 gr boter
    • 60 ml olijfolie
    • 250 gr ui, fijngesneden
    • 1,5 kg tomaat, geboord, geschild en in vieren
    • 20 gr vers basilicumblad, fijngesneden
    • zout en gemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 liter kippenbouillon
    • 250 ml extra dikke room (50% vetgehalte)
    • 8 takjes verse basilicum ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. In een grote pan op een middelhoog vuur boter en olijfolie verhitten en daarin ui bakken tot deze zacht is. Tomaten en fijngesneden basilicum toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Kippenbouillon toevoegen, aan de kook brengen, het vuur laag zetten en gedurende 15 minuten laten koken.
    2. De soep met blender of staafmixer pureren. In de pan gieten en aan de kook brengen. Het vuur laag zetten en geleidelijk de room erdoor roeren. De soep door een vergieten gieten en met een takje basilicum garneren alvorens te serveren.

    Tip

    Als tomaten niet in het seizoen zijn dan kun je beter goede tomaten uit blik gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    een heel lekker soepje - 13 nov 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren