Romige tomaten-basilicum soep

  • 1beoordeling
  • 34keer bewaard
  • 55min

Deze heerlijke tomaten-basilicumsoep is eenvoudig te bereiden. Lekker als snelle lunch met een broodje of kaastosti.

Alok

Ingrediënten

Porties: 8 

  • 50 gr boter
  • 60 ml olijfolie
  • 250 gr ui, fijngesneden
  • 1,5 kg tomaat, geboord, geschild en in vieren
  • 20 gr vers basilicumblad, fijngesneden
  • zout en gemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 liter kippenbouillon
  • 250 ml extra dikke room (50% vetgehalte)
  • 8 takjes verse basilicum ter garnering

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

  1. In een grote pan op een middelhoog vuur boter en olijfolie verhitten en daarin ui bakken tot deze zacht is. Tomaten en fijngesneden basilicum toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Kippenbouillon toevoegen, aan de kook brengen, het vuur laag zetten en gedurende 15 minuten laten koken.
  2. De soep met blender of staafmixer pureren. In de pan gieten en aan de kook brengen. Het vuur laag zetten en geleidelijk de room erdoor roeren. De soep door een vergieten gieten en met een takje basilicum garneren alvorens te serveren.

Tip

Als tomaten niet in het seizoen zijn dan kun je beter goede tomaten uit blik gebruiken.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

rientje
van
1

een heel lekker soepje - 13 nov 2011

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties