Vindaloo - Indiase curry met rundvlees

    (35)
    1 uur 30 minuten

    Een heerlijk recept voor Indiase curry dat je al van te voren kunt maken. Dit gerecht is erg populair en zal veel mensen aanzetten tot het eten van Indiase gerechten. Het kan met veel soorten vlees en spullen uit je voorraadkast gemaakt worden. Serveer met aardappelpuree of basmatirijst.


    36 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 60 ml witte gedistilleerde azijn
    • 60 gram knoflookpasta
    • 3 eetlepels gemberpasta
    • 2 eetlepels (30 ml) naturel yoghurt
    • 2 eetlepels (30 gr) zout
    • 1 eetlepel (6 gr) gemalen zwarte peper
    • 1 eetlepel (5 gr) gemalen rode peper
    • 900 gr rundvlees, gesneden in blokjes van 2.5 cm
    • 60 ml plantaardige olie
    • 2 uien, gesnipperd
    • 4 romatomaten, in stukjes
    • 240 ml water
    • 2 eetlepels gehakte verse koriander (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Meng de azijn, knoflookpasta, gemberpasta, yoghurt, zout, zwarte peper en rode peper in een mengkom. Meng tot de blokjes rundvlees gelijkmatig bedekt zijn. Dek de kom af met plastic folie en laat een nacht marineren in de koelkast (of in ieder geval 30 minuten).
    2. Verhit de olie in een grote pan op matig vuur. Bak en roer de uien in de hete olie tot ze zacht, doorschijnend en goudbruin beginnen te worden, ongeveer 10 minuten. Voeg de vleesblokjes toe en bak, onder regelmatig roeren, tot het vlees niet meer roze is aan de buitenkant, ongeveer 10 minuten. Voeg de tomaten toe en laat 5 minuten koken.
    3. Giet het water erbij en breng aan de kook. Dek af en zet het vuur middellaag, kook tot het vlees gaar is, ongeveer 40 minuten. Bestrooi met koriander om te serveren.

    Tip

    Indien mogelijk laat het vlees dan een nacht marineren, en laat het gerecht even rusten voordat je het serveert, dit komt de smaak ten goede.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (35)

    Beoordelingen in het Nederlands (5)

    van
    1

    Wel lekker maar heb wel een aanpassing gedaan. Er moet hier 30 gr. gemalen peper in, dat is zo enorm veel dat het volgens mij alleen maar heel scherp smaakt. Bij 3 gram peper, dat is best veel, ben ik gestopt. Heb er zelf een verse kleine rode peper zonder zaadjes ingedaan. Gerecht had nog een redelijke pittige smaak maar niet overheersend. Zoals het in het recept staat is het een zeer pittig gerecht.  -  14 mei 2015

    0

    Ik heb het nog niet gemaakt, maar ik ga sowieso voor minder zout en ik zit te denken op de azijn te vervangen voor witte wijn. Ik zag iemand die het allemaal te pittig vind :-) maar dat hoort zo  -  08 sep 2017

    van
    0

    Wat heerlijk zeg!! We hebben het rundvlees wel iets langer laten sudderen, omdat we van een zachte bite houden! Wel een nachtje gemarineerd!  -  11 apr 2017

    Beoordelingen van onze andere internationale sites

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren