In bierbeslag gefrituurde augurken

    In bierbeslag gefrituurde augurken

    2keer bewaard
    20min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept gebruik ik al jaren om augurken mee te frituren.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 480 ml plantaardige olie om mee te frituren
    • 1 blikje of flesje (350 ml) bier
    • 300 gram bloem, apart te verwerken
    • snufje gemalen zwarte peper
    • snufje knoflookpoeder
    • snufje chilipoeder
    • snufje kruidenzout
    • 225 gram augurken, uit pot, in plakjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verhit de olie in een frituurpan of grote hapjespan tot 190 graden C. Meng het bier, 150 gram bloem, peper, knoflookpoeder, chilipoeder en kruidenzout in een grote kom. Dompel de schijfjes augurk in het bierbeslag, haal ze daarna door de resterende 150 gram bloem.
    2. Frituur de augurken in de voorverwarmde olie tot ze goudbruin en krokant zijn, ongeveer 5 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren