Pierogi met bietjes (Russische deeghapjes)

    Pierogi met bietjes (Russische deeghapjes)

    2keer bewaard
    1uur25min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een geweldige en unieke manier om bietjes te gebruiken. Het deeg uit dit recept kan ook voor andere pierogi gebruikt worden. Wees eens creatief en gebruik je favoriete aardappelpuree als vulling, of zelfs de vulling die je gebruikt om een taart mee te maken. Erg lekker met zure room!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 225 gram geschilde en gesneden bieten
    • 35 gram fijngehakte rode ui
    • 2 theelepels margarine
    • 1 ei
    • 120 ml water
    • 200 gram bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Doe de bieten en de ui in een pan op middelhoog vuur en voeg ongeveer 120 ml water toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat sudderen tot de bieten gaar zijn, ongeveer 15 minuten. Giet het water af en doe de groenten in de kom van een keukenmachine. Voeg de margarine toe en zet de keukenmachine aan tot de bietjes fijngesneden zijn.
    2. Klop het ei en 120 ml water tot een mengsel, voeg de bloem toe en meng alles door elkaar. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed tot een glad en elastisch geheel, 5 tot 8 minuten.
    3. Verdeel het deeg in tweeën, en vorm elke helft tot een bal. Rol een bal tot het maximaal 0.5 cm dik is. Snij met behulp van een kopje of koekvormpjes cirkels uit het deeg Herhaal met de rest van het deeg.
    4. Om te vullen plaats je een deegcirkel in de palm van je hand, en strek je het deeg iets naar buiten. Plaats ongeveer 1 eetlepel van de bietenvulling in het midden van het deeg, en vouw het deeg over de vulling. Knijp de randen van het deeg samen om het af te sluiten, en gebruik je wijsvinger om kleine geplooide inkepingen rondom de verzegelde randen maken. Bestrooi de gevulde pierogi met bloem.
    5. Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Doe de pierogi in het water, een of twee per keer, en roer om te voorkomen dat ze aan elkaar kleven. Zet het vuur wat lager en kook tot de pierogi naar boven drijven, ongeveer 5 tot 8 minuten. Laat ze uitlekken en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren