Beste broodpudding met vanillesaus

    Beste broodpudding met vanillesaus

    10keer bewaard
    1uur15min


    224 personen hebben dit gemaakt

    We vonden dit recept verstopt in de Bijbel van mijn moeder toen we door haar spullen gingen. Het is een familietraditie, we eten de broodpudding op de eerste dag van het jaar dat er sneeuw valt, of met Pasen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 3 eieren, losgeklopt
    • 300 gram witte suiker
    • 25 gram lichtbruine basterdsuiker
    • snufje kaneelpoeder
    • 60 gram boter, gesmolten
    • 720 ml volle melk
    • 10 plakjes brood, geroosterd en in blokjes gesneden
    • 150 gram rozijnen
    • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 6 gram bloem
    • snufje kaneelpoeder
    • 1 ei
    • 30 gram boter, gesmolten
    • 300 ml volle melk
    • snufje zout
    • 1 eetlepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 graden C. Vet een rechthoekige ovenschaal in.
    2. Meng in een kom 3 eieren, witte suiker, 25 gram basterdsuiker, kaneel, 60 gram boter en 720 ml volle melk, roer voorzichtig de stukjes brood en rozijnen erdoor. Doe het mengsel voorzichtig met een lepel in de ingevette ovenschaal.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot de broodpudding bruin is in het midden, na 50 tot 55 minuten. Dek de schaal af met folie na 30 minuten om te voorkomen dat het te bruin wordt. Laat de broodpudding 10 minuten staan ​​alvorens op te dienen.
    4. Voor de vanillesaus klop je met een garde 100 gram basterdsuiker, de bloem, een snufje kaneel, 1 ei, 30 gram gesmolten boter, 300 ml volle melk en zout samen in een pan met dikke bodem tot een glad mengsel. Verhit op een middelhoog vuur, blijf roeren met de garde tot de saus dik is en blijft plakken aan de achterkant van een lepel, 10 tot 12 minuten. Voeg het vanille-extract toe. Giet de saus over de warme broodpudding, of serveer apart in een kom.

    Van de kok

    Je kunt de melk ook vervangen door slagroom voor een wat zwaardere variant, of juist door halfvolle melk voor een wat lichter dessert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren