Romige uiensoep

    Romige uiensoep

    11keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Een romige en stevige uiensoep, extra romig gemaakt door het toevoegen van eierdooiers.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 uien, in dunne ringen
    • 40 gr boter
    • 1 eetlepel witte bloem
    • 1/2 theelepel zout
    • 500 ml kippenbouillon
    • 250 ml melk
    • 125 ml extra dikke room (50% vetgehalte)
    • 3 eierdooiers, opgeklopt
    • 1 1/2 theelepel paprikapoeder
    • gemalen zwarte peper naar smaak
    • 1/8 eetlepel rode chilisaus
    • 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. In een sauspan op een middelhoog vuur de boter smelten. Ui toevoegen en in ong. 10 minuten goudbruin sauteren.
    2. Bloem en zout toevoegen en goed mengen. Onder regelmatig roeren geleidelijk de kippenbouillon toevoegen. Afdekken en op een laag vuur ong. 10 minuten laten sudderen.
    3. Als de ui heel zacht is melk en room erdoor roeren. Opwarmen. 125 ml soep uit de pan scheppen en daar de eierdooiers doorheen roeren. Voeg het dooiermengsel al roerend langzaam aan de pan toe. De soep opwarmen, maar niet laten koken. Paprikapoeder, zwarte peper en rode chilisaus erdoor roeren. Garneren met fijngesneden peterselie alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren