Salade met meloen, mango en avocado

    Salade met meloen, mango en avocado

    1keer bewaard
    30min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Ingemaakte uitjes en romige avocado's zorgen voor een verrassende smaak bij deze frisse fruitsalade. Serveer in een mooi martiniglas en serveer als voorgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kleine rode ui, zeer dun gesneden
    • 30 ml rode wijnazijn
    • 120 ml vers geperst sinaasappelsap
    • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
    • 2 theelepels extra vergine olijfolie
    • snufje zeezout
    • snufje versgemalen zwarte peper
    • 300 gram kleine honingmeloenballetjes
    • 300 gram blokjes pitloze watermeloen
    • 1 rijpe mango, in dobbelsteentjes gesneden
    • 25 gram korianderblaadjes
    • 1 rijpe avocado
    • 1 eetlepel verse limoensap
    • 6 dunne limoenschijfjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. Om ingemaakte uitjes te maken meng je de dun gesneden rode ui en de rode wijnazijn in een kleine kom. Dek af en koel minimaal 1 uur.
    2. Giet het sinaasappelsap in een grote slakom. Voeg de olijfolie en sinaasappelschil toe, breng op smaak met een snufje zout en peper. Hussel de honingmeloen, watermeloen en mango door de dressing. Roer vlak voor het serveren de ingemaakte ui en koriander erdoor.
    3. Snijd de avocado's in kleine dobbelstenen en doe ze in een kleine kom. Besprenkel met het limoensap en breng op smaak met het resterende zout. Roer lichtjes zodat het mengt. Verdeel het avocadomensgel over 6 grote martini- of wijnglazen. Bedek de avocado met de meloensalade, garneer elk glas met een schijfje limoen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren