Beth's gehaktbrood

    Beth's gehaktbrood

    15keer bewaard
    1uur20min


    94 personen hebben dit gemaakt

    Dit is het favoriete recept voor gehaktbrood van ons gezin. Ik maak het al sinds 19 jaar. Ik heb andere recepten voor gehaktbrood geprobeerd, maar ik kom altijd weer bij dit recept terug.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 2 eieren, losgeklopt
    • 180 ml melk
    • 60 gram paneermeel
    • 40 gram gesnipperde ui
    • snufje zout
    • snufje gemalen zwarte peper
    • snufje verkruimelde gedroogde salie
    • 675 gram rundergehakt
    • 120 ml ketchup
    • 25 gram lichtbruine basterdsuiker
    • snufje mosterd(poeder)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet een cakevorm van ongeveer 22x13 cm in.
    2. Meng in een kom de losgeklopte eieren, melk, paneermeel, ui, zout, peper en salie tot alels goed gemengd is. Voeg voorzichtig het gehakt toe tot alles goed gemengd is en doe het vleesmengsel in de ingevette cakevorm.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot het brood niet meer roze is van binnen, ongeveer 50 minuten. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het brood moet 70 graden C aangeven
    4. Terwijl het gehaktbrood in de oven zit meng je de ketchup, basterdsuiker en mosterd in een kom tot de suiker is opgelost. Wanneer het brood klaar is haal je het uit de oven en verdeel je de topping over het brood. Zet terug in de oven en bak tot de bovenlaag stevig is, na ongeveer 10 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    pickastar
    van
    4

    Voor 3 mannen gekookt en ze hebben zowat gevochten om het laatste stuk 😜 - 03 dec 2014

    HenrietteVandijk
    0

    - Gewaardeerd op - 26 aug 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren