In bier gestoofde knolrapen

    In bier gestoofde knolrapen

    1keer bewaard
    1uur15min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Knolrapen zijn niet erg populair, maar hoe ouder ik word hoe lekkerder ik de bittere smaak vind! Deze knolrapen zijn lekker zoet, en hebben voor het eerst gezorgd dat iemand zei 'Mag ik de knolrapen opmaken?'. Lekker bij geroosterd vlees.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 grote knolraap - geschild, in de lengte gehalveerd, en in plakjes gesneden
    • 30 gram boter, in kleine stukjes gesneden
    • 1 fles (350 ml) donker bier, of voldoende om te bedekken
    • snufje bonenkruid (of tijm of rozemarijn)
    • snufje zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
    2. Doe de knolraap in een pan met voldoende koud, gezouten water tot hij helemaal bedekt is. Breng het water aan de kook en kook tot de knolraap zacht is, ongeveer 7 minuten; laat uitlekken. Leg de rapen in een ​​ondiepe ovenschaal. Bedek de bovenkant van de knollen met stukjes boter. Giet genoeg van het bier in de schaal om de rapen te bedekken. Breng op smaak met bonenkruid en zout.
    3. Bak in de voorverwarmde oven totdat het grootste gedeelte van het bier verdampt is en de rapen gaar zijn, ongeveer 1 uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren