Kersengelei

    Kersengelei

    Voeg toe aan favorieten!
    15min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een gelei die mijn overgrootmoeder altijd maakte, en het is een favoriet Kerstrecept van mij.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 blik (570 gram) ananasstukjes met sap
    • 1 blik (425 gram) ontpitte kersen in water
    • 85 gram roomkaas, in stukken gesneden
    • 1 blikje of flesje (350 ml) cola, of zoveel als nodig
    • 1 pakje (85 gram) (kersen)gelatine

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Giet het ananassap en kersenwater in een grote maatbeker, voeg de cola toe tot je 480 ml vloeistof hebt. Doe het colamengsel in een steelpan.
    2. Breng het colamengsel aan de kook op een middelhoog vuur. Haal van het vuur en voeg vervolgens de ananasstukjes, kersen, roomkaas en kersengelatine toe en roer tot de gelatine is opgelost, ongeveer 5 minuten. Giet het mengsel in een ovenschaal. Zet ongeveer 3 uur in de koelkast, tot het stevig is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren