Birgit's makkelijke bramen cobbler

    Birgit's makkelijke bramen cobbler

    2keer bewaard
    1uur15min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Met dit recept is het erg makkelijk om een 'cobbler' te maken, zonder de deegachtige smaak. Serveer met slagroom of ijs.

    Ingrediënten
    Porties: 9 

    • boter om in te vetten
    • 750 gram verse bramen
    • 100 gram witte suiker
    • 2 eetlepels citroensap
    • 1 pak (450 gram) mix voor muffins
    • 1 ei
    • 80 ml melk
    • snufje kaneelpoeder
    • 115 gram boter op kamertemperatuur
    • 200 gram lichtbruine basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 graden C. Vet een vierkante ovenschaal van ongeveer 22x22 cm in met boter.
    2. Verdeel de bramen over de ingevette ovenschaal en bestrooi met witte suiker, besprenkel vervolgens met citroensap. Meng in een kom de muffinmix, ei, melk en kaneel en roer tot een vochtig deeg. Het is prima om klonten in het beslag te hebben. Giet het beslag over de bramen.
    3. Doe de boter en bruine suiker in een kom en meng met een elektrische mixer op medium snelheid tot het mengsel kruimelig is. Verdeel dit mengsel over het beslag in de ovenschaal.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de bovenlaag bruin is en de bramen borrelen, ongeveer 1 uur. Laat gedurende 20 minuten staan ​​alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren