Romige wortel-aardappelsoep

    Romige wortel-aardappelsoep

    8keer bewaard
    1uur10min


    Maak dit als eerste!

    Een favoriet in het gezin! En de kinderen zijn er ook dol op!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 30 gr boter
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1,4 liter kippenbouillon
    • 5 wortelen, geschild en in schijfjes
    • 3 kleine aardappels, geschild en in schijfjes
    • 1 theelepel Provençaalse kruiden
    • 1 mespuntje gedroogde tijm
    • 1 laurierblad
    • zout en peper naar smaak
    • 60 ml extra dikke room (50% vetgehalte)
    • 8 takjes peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. In een grote pan op een laag vuur de boter smelten. Als de boter begint te schuimen ui toevoegen en 3-4 minuten bakken tot de ui doorzichtig begint te worden. Kippenbouillon, wortel, aardappel, Provençaalse kruiden, tijm en laurierblad toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. Het vuur matig hoog zetten en de pan aan de kook brengen. Het vuur weer laag zetten en ong. 30 minuten sudderen tot de aardappels gaar zijn.
    2. Een blender tot maximaal halverwege met de soep vullen. De deksel van de blender met een gevouwen theedoek dichtdrukken en met een paar korte slagen de grootste stukken pureren. Vervolgens door laten draaien tot een gladde soep. Proces herhalen met rest van de soep. Over 8 soepkommen verdelen en elke kom met 1/2 eetlepel room en een takje peterselie garneren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren