Zwarte bonensoep met spek

    Zwarte bonensoep met spek

    3keer bewaard
    45min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb dit recept gebruikt voor een snelle lunch met een paar goedkope ingrediënten, en was erg tevreden over het resultaat. Mijn man vond het ook erg lekker, dus deel ik dit recept nu met anderen. Ik hou zelf niet zo van koriander, maar het ziet er mooi uit als garnering. Serveer met tortilla's en guacamole.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 plakjes spek
    • 2 tenen knoflook, fijngehakt
    • 2 grote wortelen
    • 1 grote ui
    • 2 stengels selderij
    • 480 ml water
    • 2 blokjes rundvleesbouillon
    • 2 blikken (van 450 gram) tomatenblokjes
    • 3 blikken (van 425 gram) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
    • 2 eetlepels komijnpoeder
    • 5 scheutjes pittige chilisaus
    • snufje zout naar smaak
    • 60 ml zure room, om te garneren
    • 60 gram geraspte Cheddar kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Bak het spek krokant in een koekenpan op middelhoog vuur, af en toe omdraaien, tot gelijkmatig bruin, ongeveer 10 minuten. Verwijder het spek, maar laat indien gewenst 1 theelepel bakvet in de pan zitten. Leg de spekplakjes op een met keukenpapier beklede plaat. Verkruimel het spek als het afgekoeld is.
    2. Snij de wortelen, ui en selderij en doe ze in een keukenmachine. Hak de groenten vervolgens fijn.
    3. Meng in een magnetronbestendige kom het bewaarde bakvet (indien gewenst), de gehakte groenten, knoflook, water, bouillonblokjes en een half blik tomatenblokjes met sap. Kook op de hoogste stand gedurende 5 minuten om de groenten zacht te laten worden.
    4. Giet het groentemengsel in een soeppan en voeg de helft van de afgespoelde en uitgelekt zwarte bonen toe. Breng op smaak met komijn, hete saus en zout. Breng het mengsel aan de kook en zet het vuur laag, laat 15 minuten sudderen.
    5. Gebruik een staafmixer om het hete mengsel te pureren. (Als u niet beschikt over een staafmixer, pureer het mengsel in porties in een keukenmachine of blender).
    6. Voeg de rest van de tomatenblokjes en zwarte bonen toe. Proef en voeg naar smaak kruiden toe. Voeg water toe als de dichtheid te dik is naar uw wens. Breng de soep aan de kook en verwarm gedurende 5 minuten. Schep de soep in kommen en garneer met zure room, geraspte kaas en verkruimelde bacon.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren