Kip met bramen en balsamico

    Kip met bramen en balsamico

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Kipfilets op smaak gebracht met balsamico-azijn en gezoet met bramen. Voeg wat verse bramen toe als garnering.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 4 kipfilets
    • 60 ml kippenbouillon
    • 2 theelepels gehakte verse tijm
    • 50 gram bramenjam zonder suiker
    • 1 eetlepel balsamico
    • 1/2 theelepel maïzena, of naar wens

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilets goudbruin aan beide kanten, 2 tot 3 minuten per kant. Terwijl de kipfilets bakken meng je de kippenbouillon, tijm, bramenjam en balsamico.
    2. Voeg de bramensaus toe zodra de kipfilets bruin zijn aan beide kanten en breng aan de kook. Zet het vuur laag, en laat sudderen tot de kip niet meer roze is van binnen, ongeveer 15 minuten. Draai de kipfilets om halverwege het koken. Serveer met de ingedikte bramensaus. Voor een iets dikkere saus, meng de maïzena met ongeveer 2 theelepels water, en roer door de pruttelende saus, laat koken tot het dik wordt, ongeveer 1 minuut.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren