Kip met bramen en balsamico

    (18)

    Kipfilets op smaak gebracht met balsamico-azijn en gezoet met bramen. Voeg wat verse bramen toe als garnering.


    18 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 4 kipfilets
    • 60 ml kippenbouillon
    • 2 theelepels gehakte verse tijm
    • 50 gram bramenjam zonder suiker
    • 1 eetlepel balsamico
    • 1/2 theelepel maïzena, of naar wens

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilets goudbruin aan beide kanten, 2 tot 3 minuten per kant. Terwijl de kipfilets bakken meng je de kippenbouillon, tijm, bramenjam en balsamico.
    2. Voeg de bramensaus toe zodra de kipfilets bruin zijn aan beide kanten en breng aan de kook. Zet het vuur laag, en laat sudderen tot de kip niet meer roze is van binnen, ongeveer 15 minuten. Draai de kipfilets om halverwege het koken. Serveer met de ingedikte bramensaus. Voor een iets dikkere saus, meng de maïzena met ongeveer 2 theelepels water, en roer door de pruttelende saus, laat koken tot het dik wordt, ongeveer 1 minuut.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (18)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties