Makkelijke bramenmuffins

    Makkelijke bramenmuffins

    4keer bewaard
    30min


    97 personen hebben dit gemaakt

    Deze muffins met bramen zijn lekker en makkelijk om te maken voor bij het ontbijt of als snack na school!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 240 ml melk
    • 1 ei
    • 45 gram boter, gesmolten
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 200 gram bloem
    • 100 gram havermout
    • 200 gram bruine basterdsuiker
    • 1 1/2 theelepels bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • snufje nootmuskaatpoeder
    • snufje zout
    • 225 gram verse bramen
    • 50 gram rietsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet 12 muffinvormpjes in, of vul de vormpjes met papieren muffinvormpjes. Klop de melk, ei, boter en vanille-extract in een kom.
    2. Meng de bloem, havermout, basterdsuiker, bakpoeder, baksoda, nootmuskaat en zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en giet daar het eimengsel in. Roer tot alles gemengd is. Voeg de bramen voorzichtig toe. Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes en bestrooi met de rietsuiker.
    3. Bak in de voorverwarmde oven totdat een sateprikker die je in het midden van een muffin prikt er schoon uit komt, ongeveer 20 minuten. Laat 10 minuten afkoelen in de vormpjes voor je ze geheel laat afkoelen op een rooster.

    Van de kok

    In plaats van bramen kun je ook bosbessen, frambozen of in stukjes gesneden aardbeien gebruiken. De hoeveelheid basterdsuiker kan worden aangepast of weggelaten als je liever een iets minder zoete muffin hebt.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    - Gewaardeerd op - 10 aug 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren