Black-eyed pea soep (zwarte ogen bonensoep)

    Black-eyed pea soep (zwarte ogen bonensoep)

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur15min


    51 personen hebben dit gemaakt

    Lekker voor tijdens een koude winterse avond. Serveer met brood.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 450 gram varkensworst, zonder velletje
    • 450 gram rundergehakt
    • 1 grote ui, in blokjes gesneden
    • 960 ml water
    • 3 blikjes (van 425 ml) black eye bonen, uitgelekt
    • 2 blikken (van 800 gram) tomatenblokjes
    • 1 blik (285 gram) tomatenblokjes met (groene) chilipepers, niet uitgelekt
    • 1 theelepel worcestersaus (of ketjap)
    • snufje knoflookzout
    • snufje zout
    • 1 blik (115 gram) gehakte groene pepers
    • 4 theelepels melasse (of honing)
    • 4 blokjes rundvleesbouillon
    • snufje gemalen zwarte peper
    • snufje komijnpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Bak en roer in een grote braadpan de varkenworst en gehakt met de ui op een middelhoog vuur tot het vlees niet meer roze is, 10 tot 12 minuten; giet overtollig vet af. Voeg het water toe en vervolgens de black eye bonen, tomatenblokjes, tomaten met pepers, worcestersaus, knoflookzout, zout, ingeblikte groene pepers, melasse, rundvleesbouillonblokjes, zwarte peper en komijn, meng alles grondig.
    2. Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager, doe een deksel op de pan en laat gedurende 45 minuten sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren