Luxe zalm

    Luxe zalm

    1keer bewaard
    50min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Mijn favoriete recept om zalm te bereiden, een geschikt gerecht om te maken voor een bijzonder etentje. Wij eten dit meestal met gebakken rijst met pijnboompitten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 dikke zalmfilets
    • 1 blik (170 gram) krabvlees, apart te verwerken
    • 4 plakjes gerookte Goudse kaas
    • 60 gram boter, gesmolten
    • 2 citroenen, geperst - apart te verwerken
    • 225 gram zure room
    • 1 eetlepel fijngehakte verse dille
    • 1 potje (60 gram) kappertjes, uitgelekt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
    2. Maak de zalmfilets schoon, verwijder het dunne gedeelte indien nodig. Snij met een zeer scherp mes de filets horizontaal door het centrum, maar laat het ene uiteinde ongesneden zodat de filet openklapt als een boek. Leg 1/4 van het krabvlees op elke geopende filet, en bedek de krab met een plakje gerookte Gouda, sluit de filets. Plaats elke filet in een eenpersoons ovenschaal. Meng de gesmolten boter en het sap van 1 citroen in een kleine kom en besprenkel alle zalmfilets met de citroenboter.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot de zalm ondoorzichtig is, 30 minuten of zolang als nodig.
    4. Meng in een kom het sap van de 2e citroen met de zure room en dille; doe een lepel van het zure roommengsel over iedere gebakken filet, en bestrooi rijkelijk met kappertjes. Dien meteen op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren