Roomkip met basilicum

    Roomkip met basilicum

    7keer bewaard
    40min


    253 personen hebben dit gemaakt

    Dit weelderige doordeweekse gerecht is heerlijk én snel te bereiden. Serveren met rijst, pasta of een groene salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetlepels halfvolle melk
    • 4 eetlepels paneermeel
    • 4 kipfilets
    • 3 eetlepels boter
    • 110 ml kippenbouillon
    • 225 ml extra dikke room (50% vetgehalte)
    • 110 gr pimento of rode paprika uit de pot, uitgelekt en in repen
    • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • 4 eetlepels verse basilicum, fijngesneden
    • versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Melk en paneermeel in aparte, ondiepe kommen doen. Kip in de melk dippen en vervolgens een paneerlaagje geven. In een koekenpan op een middelhoog vuur de kip aan beide zijden in boter bakken tot het vleessap helder is. Uit de pan halen en warm houden.
    2. De bouillon in een koekenpan op een middelhoog vuur aan de kook brengen. Roeren om bruine stukjes los te maken. Room en pimento toevoegen en al roerend een minuut laten sudderen. Vuur laag zetten, Parmezaanse kaas, basilicum en zwarte peper toevoegen. Al roerend heet laten worden. De saus over de kip verdelen alvorens uit te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren