Pizza met blauwe kaas, peren en walnoten

    Pizza met blauwe kaas, peren en walnoten

    1keer bewaard
    35min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een frisse en smakelijke pizza, lekker als hapje of als voorgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kant en klare pizzabodem
    • 2 tenen knoflook, fijngehakt
    • 1 eetlepel Dijon mosterd
    • 2 takjes verse rozemarijn, fijngehakt
    • 60 ml witte wijnazijn
    • 120 ml olijfolie
    • 40 gram verkruimelde blauwe kaas
    • snufje zout en peper naar smaak
    • 40 gram verkruimelde blauwe kaas
    • 30 gram geraspte mozzarella
    • 2 peren - geschild, geboord en in schijfjes gesneden
    • 40 gram geroosterde walnoten, in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 graden C.
    2. Leg de pizzabodem op een bakplaat. Bak in de voorverwarmde oven tot de bodem net knapperig is, ongeveer 5 minuten.
    3. Meng ondertussen de knoflook, mosterd, rozemarijn en azijn in een keukenmachine of blender. Doe aan en druppel langzaam de olijfolie erbij tot de dressing dik geoeg is. Voeg 40 gram van de blauwe kaas toe en meng even op hoge snelheid, breng op smaak met zout en peper.
    4. Verdeel de vinaigrette over de pizzabodem. Bestrooi 40 gram blauwe kaas over de bodem, gevolgd door de mozzarella. Verdeel de gesneden peren over de kaas en strooi de geroosterde walnoten erover.
    5. Bak in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en begint te borrelen, 7 tot 10 minuten. Laat iets afkoelen voor je de pizza in plakjes snijdt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren