Bosbessentaart-lolly's

    Bosbessentaart-lolly's

    4keer bewaard
    1uur


    24 personen hebben dit gemaakt

    Deze kleine taartjes zijn erg populair bij verschillende bakkerijen in Seattle, en ik wilde ze graag zelf maken. Gebruik een muffinbakplaat zodat de taartjes makkelijk te verwijderen zijn na het bakken. Maak je eigen korst of gebruik kant en klare taartkorst. Je kunt je eigen favoriete taartvulling maken. Schattig om te zien en erg smakelijk!

    JudithD Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 2 (22cm) ongebakken taartbodems (of taartdeeg)
    • 100 gram witte suiker, of naar smaak
    • snufje kaneelpoeder
    • snufje nootmuskaatpoeder
    • 2 theelepels geraspte citroenschil
    • 1 eetlepel maïzena
    • 200 gram bosbessen
    • 1 ei
    • 1 eetlepel witte suiker, om te bestrooien
    • 16 stevige lollystokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 190 graden C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    2. Rol een van de taartbodems uit tot een halve cm dik; snij 16 rondjes van 8 cm uit de korst. Bekleek 16 mini muffinvormpjes met de taartdeegcirkels. Zet in de koelkast om te laten koelen, ongeveer 15 minuten. Rol ondertussen de andere bodem uit tot een halve cm dik, en knip 16 cirkels van 6 cm. Leg de 16 rondjes op de beklede bakplaat en zet in de koelkast.
    3. Meng de suiker, kaneel, nootmuskaat, citroenschil en maïzena in een kom. Roer de bosbessen erdoor en meng zachtjes tot alles goed verdeeld is. Klop het ei in een kleine aparte kom. Schep ongeveer 1 eetlepel bosbessenmengsel in elke met deeg beklede muffinvorm (niet te vol). Plaats horizontaal een lollystokje over het gevulde taartje, zodat het uiteinde enkele centimeters uitsteekt. Smeer een klein beetje losgeklopt ei op de randen van het taartje, plaats vervolgens de taartcirkel van 6 cm op het gevulde taartje, en knijp de randen samen zodat het taartje wordt afgesloten, ook rond het lollystokje. Prik met een cocktailprikker 3 of 4 stoomgaatjes in de bovenste korst. Bestrijk de bovenkant van elk taartje met losgeklopt ei en bestrooi met suiker.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is, ongeveer 20 minuten. Laat 5 minuten afkoelen voordat u voorzichtig de muffins verwijdert uit de vormpjes. Ga eventueel met een mes langs de randen van de taartjes om ze los te maken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    angelique
    van
    0

    Het was wat lastig om de randjes goed te krijgen en een paar lekten iets, maar verder zo leuk! Ze waren een hit tijdens onze picknick met de familie. Mijn tip, maak ze niet te vol. - 24 mrt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren