Boerenkoolsalade met granaatappel, zonnebloempitten en geschaafde amandelen

    Boerenkoolsalade met granaatappel, zonnebloempitten en geschaafde amandelen

    1keer bewaard
    20min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Een pittige combinatie van granaatappel en zachte verse boerenkool maakt een verrassend lekkere en winterse salade! Door de toevoeging van gesneden of geschaafde amandelen en zonnebloempitten krijg de salade een lekkere bite! Een aantal extra toevoeginen aan de salade zijn: Parmezaanse kaas, krenten of rozijnen, dille, spekblokjes, in blokjes gesneden olijven, gesneden lente-ui, bieslook, in blokjes gesneden appel, citroensap of sinaasappelschil. Lekker met of zonder crackers, geroosterde pitabroodjes, wraps of tonijnsalade.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 225 gram boerenkool
    • 200 gram granaatappelzaadjes
    • 2 eetlepels zonnebloempitten
    • 80 gram geschaafde amandelen
    • 75 ml rode wijnazijn
    • 75 ml balsamico
    • 45 ml extra vergine olijfolie
    • snufje zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Was de boerenkool en schud extra water af. Verwijder de harde binnenkant en stengels en gooi deze weg. Hak de blaadjes fijn, maar nog steeds een beetje te herkennen als blaadjes.
    2. Meng de gehakte boerenkool, granaatappelzaden, zonnebloempitten en geschaafde amandelen in een grote kom, hussel om alles goed te mengen. Druppel de azijn, balsamico en olijfolie over het boerenkoolmengsel en blijf husselen. Breng op smaak met zout voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren