Gegrilde kip in biermarinade

    Gegrilde kip in biermarinade

    2keer bewaard
    30min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Ik hoop dat jullie dit recept net zo lekker vinden als mijn familie!

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 8 pakjes (5 gram) sazonkruiden met koriander (verkrijgbaar bij de toko)
    • 1 eetlepel gemalen zwarte peper
    • 1 eetlepel knoflookpoeder
    • 1 blikje of flesje (350 ml) Mexicaans bier (zoals Corona)
    • 10 kippendijen met bot (of kipfilets)
    • 120 ml barbecuesaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de sazonkruiden, zwarte peper en knoflookpoeder in een grote hersluitbare plastic zak, giet het bier erbij, en sluit de zak. Beweeg de zak een paar seconden met je vingers zodat het bier mengt met de kruiden, en voeg de kipdijen toe aan de marinade. Sluit de zak, knijp zoveel lucht eruit als mogelijk, en zet een nacht of minstens 6 uur in de koelkast.
    2. Verwarm een barbecue of buitengrill tot middelhoge temperatuur en vet het rooster in met een beetje olie.
    3. Haal de kip uit de marinade, bewaar de marinade. Gril de kip tot het vlees niet meer roze is van binnen en de kip mooie grilstreepjes heeft, 5 tot 8 minuten per kant. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van de dij moet minstens 70 graden C aangeven.
    4. Doe de overgebleven marinade in een steelpan op middelhoog vuur, breng aan de kook, en kook tot de marinade is verminderd met de helft, ongeveer 10 minuten. Voeg de barbecuesaus toe en giet over de kip om te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren