Braziliaanse runderspareribs

    Braziliaanse runderspareribs

    3keer bewaard
    6uur10min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Dit vlees is zo mals en smaakvol, het is moeilijk te geloven dat het alleen op smaak is gebracht met zout. Hier is mijn versie van Braziliaanse runder spareribs, eet smakelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1.4 kilo runder spareribs
    • 2 eetlepels zeezout, of meer indien nodig
    • 180 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 6uur  ›  Klaar in:6uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 135 graden C.
    2. Plaats de spareribs voor je op een werkvlak met de glanzende witte membraan (aan de kant waar de botten zitten en niet het vlees) naar boven. Steek het lemmet van een scherp mes onder het membraan aan de ene kant, en snijd het membraan uit het vlees in een stuk, indien mogelijk. Gooi de membraan weg. Wrijf de ribben grondig in met zeezout, de voor- en achterkant. Leg de ribben op een rooster of in een braadslee.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot ze zeer zacht zijn, ongeveer 6 uur. Bedruip het vlees na de eerste 1 1/2 uur met een beetje water (gebruik rundvleesbouillon als je dat liever hebt), zorg dat je het zout niet verwijdert. Herhaal iedere 45 minuten tot 1 uur. Haal de ribben na zes uur van de totale kooktijd uit de oven en laat 10 tot 15 minuten rusten alvorens in stukken te snijden.

    Van de kok

    Bedruip het vlees niet met teveel water om te voorkomen dat je het zout eraf spoelt.

    Van de redacteur

    Je kunt ook aan je slager vragen om het membraan te verwijderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren