Bree's kipsalade op croissants

    Bree's kipsalade op croissants

    1keer bewaard
    25min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Een familiefavoriet. Snel en eenvoudig en lekker fris, handig voor picknicks. De smaak van de salade hangt af van de kwaliteit van de druiven. Voor extra smaak kun je meer druiven toevoegen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 700 gram gekookte kipfilet, in stukjes
    • 4 stengels bleekselderij, gehakt
    • 1/2 ui, gesnipperd
    • 225 gram rode pitloze druiven, gehalveerd
    • 2 eetlepels gehakte verse dille
    • snufje zout en peper naar smaak
    • 180 ml mayonaise
    • 50 gram witte suiker
    • 2 eetlepels gedistilleerde witte azijn
    • 8 croissants, doormidden gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Klaar in:25min 

    1. Breek de stukjes kipfilet in kleine stukjes in een grote kom. Meng de selderij, ui en druiven erdoor. Breng op smaak met dille, zout en peper.
    2. Klop de mayonaise, suiker en azijn in een kleine kom tot de suiker is opgelost. Giet de dressing over het kipmengsel en roer tot alles goed gemengd is. Bedek en zet in de koelkast gedurende 30 minuten voordat je de salade verdeeld over de croissants.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren