Limoentaart met een glazuur van aardbei en rabarber

    Limoentaart met een glazuur van aardbei en rabarber

    1keer bewaard
    55min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke taart is een goede afsluiter van een lichte maaltijd. Je kunt het beste 12 uur voor je de taart wilt serveren beginnen met het maken van de limoentaart. Garneer met slagroom, plakjes aardbei of een stukje limoenschil.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 450 gram digestive volkorenkoekjes, verkruimeld
    • 45 gram zachte boter
    • 2 blikjes (van 397 gr) gezoete gecondenseerde melk
    • 240 ml verse limoensap
    • 6 eierdooiers
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 theelepel limoenschil
    • 2 stengels verse rabarber, in blokjes gesneden
    • 300 gram gehakte verse aardbeien
    • 200 gram witte suiker
    • 120 ml water
    • 2 theelepels (vruchtenpoeder) pectine (of gelatine)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
    2. Meng de koekkruimels en boter in een kom totdat deze goed gemengd zijn en verdeel de korst over de bodem en de zijkanten van een taartvorm van 25 cm.
    3. Klop de gecondenseerde melk, limoensap, eierdooiers, vanille-extract en limoenschil in een kom met een elektrische mixer tot een glad mengsel, giet de vulling in de eerder gemaakte koekjeskorst.
    4. Bak de taart in de voorverwarmde oven tot het midden van de taart een beetje wiebelig is, ongeveer 15 minuten. Laat 10 minuten afkoelen, zet dan in de koelkast.
    5. Meng de rabarber, aardbeien, suiker, water en pectine in een steelpan op matig vuur en breng aan de kook. Roer vaak, kook tot de rabarber en aardbeien uit elkaar vallen en het glazuur begint in te dikken en op jam lijkt, ongeveer 20 minuten. Haal van het vuur; laat afkoelen tot het lauw is. De glazuur wordt dikker tijdens het afkoelen. Verdeel de glazuur over de taart, en laat afkoelen in de koelkast. Laat de taart ten minste 8 uur in de koelkast staan voor de beste textuur.

    Van de kok

    In plaats van vers limoensap kun je ook limoensap uit een pak of fles gebruiken. Je kunt ook rabarber-aardbeienjam gebruiken in plaats van de glazuur zelf te maken. Verwam dit potje jam dan even in de magnetron en verdeel vervolgens over de taart.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren