Ovenschotel van ei

    Ovenschotel van ei

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur5min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een gerecht dat mijn ouders altijd voor ons maakten voor de Paasbrunch. Erg lekker en een goede manier om een overschot aan (geschilderde) eieren te gebruiken!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 8 eieren (gekookt)
    • 15 gram boter
    • 150 gram gesneden witte ui
    • 260 gram geraspte Zwitserse kaas
    • 1 blik (300 gram) romige kippensoep
    • 180 ml melk
    • 1 theelepel mosterd
    • snufje kruidenzout
    • snufje gedroogde dille
    • snufje versgemalen zwarte peper
    • 6 plakjes roggebrood met karwij
    • 30 gram zachte boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Kook de eiren hard (ongeveer 10 minuten). Giet het hete water af en laat de eieren afkoelen onder koud stromend water in de gootsteen. Pel de eieren als ze koud zijn en snijd ze in dikke plakken.
    2. Verwarm een ​​oven voor op 175 graden C.
    3. Laat 15 gram boter smelten in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak en roer de ui in de boter tot de ui zacht en glazig is, ongeveer 5 minuten. Verdeel de ui gelijkmatig in een ovenschaal van 22x33 cm. Verdeel de plakjes ei over de ui en bestrooi met de Zwitserse kaas. Klop de soep en melk samen in een kom tot een gladde massa. Breng op smaak met mosterd, kruidenzout, dille en peper. Giet het mengsel over de eieren. Smeer het roggebrood in met 30 gram zachte boter en snijd elk sneetje in vieren. Plaats boven op de schotel, de beboterde kant naar boven, laat overlappen indien nodig.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot het brood bruin begint te worden en het gerecht goed warm is, 30 tot 35 minuten.

    Van de kok

    Je kunt dit ook al een avond van te voren maken en in de koelkast bewaren. Voeg het brood pas toe als je het gerecht in de oven doet, en bak een extra 10 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren