Rozijnenbrood

    Rozijnenbrood

    7keer bewaard
    1uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit lichtgekleurde brood met twee soorten rozijnen komt oorspronkelijk uit Nieuw Zeeland.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 50 gr boter of margarine
    • 150 gr suiker
    • 2 eieren
    • 250 ml melk
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 250 gr bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 75 gr blanke rozijnen
    • 75 gr donkere rozijnen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakvorm van 23x13 cm invetten.
    2. Boter, suiker en 1 ei in een grote kom goed opkloppen. Het tweede ei erdoor kloppen. Melk en vanille erdoor roeren.
    3. In een andere kom bloem, bakpoeder en zout vermengen. Rozijnen erdoor roeren. Alles door het beslag roeren en grof vermengen. In de ingevette bakvorm scheppen.
    4. Het brood in ong. 1 uur in de voorverwarmde oven bakken. Test regelmatig op gaarheid. 10 minuten laten afkoelen en dan uit de bakvorm halen. Op een rooster laten afkoelen en afgesloten bewaren. Laat de smaak gedurende 1 of 2 dagen intrekken. Serveren met een laagje boter.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren