Raapstelen met geroosterde paprika

    Raapstelen met geroosterde paprika

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Deze raapstelen zijn ook erg lekker met Italiaanse porchetta.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 bos raapstelen, schoongemaakt
    • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 5 tenen knoflook, gesneden
    • 2 geroosterde rode paprika's, uitgelekt en in stukjes gesneden
    • 1 eetlepel vers citroensap
    • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Breng een grote pan met water met een beetje zout aan de kook. Voeg de raapstelen toe en kook zonder deksel totdat de stengels zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Laat uitlekken in een vergiet.
    2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak tot de knoflook gaar is, ongeveer 1 minuut. Voeg de raapstelen toe. Bak en roer tot de raapstelen de gewenste gaarheid hebben, ongeveer 5 minuten voor zachte raapstelen. Voeg de geroosterde paprika's toe, roer tot alles verwarmd is, verwijder de pan van het vuur en roer het citroensap erdoor. Bestrooi met Parmezaanse kaas om te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties