Pecankoekjes met basterdsuiker

    Pecankoekjes met basterdsuiker

    1keer bewaard
    30min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Deze zachte koekjes waren een favoriet van mijn moeder toen we opgroeiden. Als mijn moeder deze koekjes maakte waren ze altijd binnen een dag op.

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 115 gram boter
    • 1 ei
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 200 gram bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1 snufje zout
    • 150 gram gehakte pecannoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Klop de basterdsuiker en boter met een elektrische mixer in een grote kom tot een gladde massa. Klop het ei en het vanille-extract tot alles volledig opgenomen is. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een aparte kom, roer het bloemmengsel door het botermengsel tot het opgenomen is. Voeg de pecannoten toe en roer tot alles gelijkmatig gemengd is.
    2. Rol het deeg in de vorm van een boomstam en wikkel in vetvrij papier. Laat het deeg minstens een uur koelen in de koelkast.
    3. Verwarm een ​​oven voor op 175 graden C. Snijd het deeg in plakken en leg de koekjes op een bakplaat.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de randen goudkleurig zijn, ongeveer 12 minuten. Laat gedurende 1 minuut afkoelen op de bakplaat voordat je de koekjes verder laat afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren