Runder Caldo met spinazie

    Runder Caldo met spinazie

    16keer bewaard
    2uur


    32 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk voedzame Mexicaanse soep met een rijk smakenpalet, 'caldo' genaamd. Het is eigenlijk meer een stoofschotel dan een soep, alleen is het vocht niet ingedikt.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • plantaardige olie
    • 500 gr runderfricandeau
    • 1 middelgrote ui, in stukjes
    • 6 vleestomaten, in blokjes
    • 4 nieuwe aardappels, in vieren
    • 1 fles (700 gr) tomatensaus (passata)
    • 1 zak (200 gr) verse spinazie, in hapgrootte stukken gereten
    • 120 ml rode wijn
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • een handje verse oregano, fijngesneden
    • 1 pakje (500 gr) biologisch runderbouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur 

    1. In een middelgrote koekenpan op een middelhoog vuur de olie verhitten. Het vlees aan alle kanten bruin bakken en in een grote stoofpan scheppen.
    2. In dezelfde koekenpan de ui al roerend lichtbruin en zacht bakken, vervolgens tomaat toevoegen. Koken tot een deel van het tomatenvocht verdampt is, vervolgens toevoegen aan het vlees.
    3. In een aparte koekenpan op een middelhoog vuur de aardappels in een beetje olie onder regelmatig keren bruin bakken. Aardappels aan het vlees toevoegen, vervolgens passata, spinazie, rode wijn, knoflook en oregano toevoegen.
    4. Voldoende runderbouillon of water toevoegen tot vlees en groenten bedekt zijn en aan de kook brengen. Vuur laag zetten, afdekken en 1 uur laten sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren