Wraps gevuld met kip, spek en tomaten

    Wraps gevuld met kip, spek en tomaten

    5keer bewaard
    1uur5min


    89 personen hebben dit gemaakt

    Stukjes kipfilet in pittige saus, krokant spek, tomaten en sladressing in een wrap. Je kunt eventueel nog geraspte kaas toevoegen.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 450 gram dun gesneden spek
    • 2 eetlepels spekvet
    • 1.3 kg kipfilet, in stukjes gesneden
    • 60 ml buffalo wing saus (of chilisaus)
    • 30 gram gesmolten boter
    • 12 (25 cm doorsnee) bloemtortilla 's
    • 150 gram in blokjes gesneden verse tomaten
    • 180 ml sladressing, apart te verwerken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Doe het spek in een grote, diepe koekenpan en bak op middelhoog vuur, draai af en toe, totdat het spek gelijkmatig bruin is, ongeveer 10 minuten. Verwijder het spek, maar laat het bakvet in de pan zitten, leg de spekplakjes op een met keukenpapier beklede plaat. Verkruimel het spek als het afgekoeld is.
    2. Bewaar 2 eetlepels van het bakvet in de pan en bak en roer de kipfiletstukjes bruin, ongeveer 10 minuten. Bedek de pan en laat de kip verder bakken tot deze niet meer roze is van binnen, ongeveer 10 minuten. Voeg de buffalo wing saus en gesmolten boter toe en roer tot de kip goed bedekt is met de saus. Voeg het verkruimelde spek toe. Houd het mengsel warm.
    3. Verwarm de tortilla's, een voor een, in een grote ingevette koekenpan op middelhoog vuur totdat er luchtbellen en kleine bruine vlekken ontstaan. Vul elke verwarmde tortilla met ongeveer 50 gram van de kipvulling en ongeveer een eetlepel tomatenblokjes, bestrooi vervolgens de tomaten met 1 eetlepel dressing. Wikkel de tortilla om de vulling; serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren